חדשות

נבחרות
אירופה מעבר לסיבוב
אירופה מעבר לסיבוב
הנבחרת מסיימת את הכנותיה (שלישי) לקראת פתיחתה של אליפות היבשת. זלינגר קבע את הרף: "אנחנו רוצים לסיים במקומות 5-8".
תאריך: 20/09/2011 | כתב: אתר איגוד הכדורעף | צילום: איגוד הכדורעף | נבחרות

נבחרת ישראל מסיימת היום את מחנה האימונים ביקטרינבורג ותגיע מחר (רביעי) לסרביה לקראת פתיחתה של אליפות אירופה בשבת הקרובה מול פולין (16:55, שידור ישיר בערוץ הספורט). באליפות תשחק הנבחרת בבית ג' עם פולין, צ'כיה ורומניה. אליפות אירופה, אליה חוזרת ישראל לאחר היעדרות של 40 שנים, תיערך בין ה 22 בספטמבר ועד ה 2 באוקטובר בארבעה מוקדים, בשתי מדינות. באיטליה, יערכו המשחקים במונזה (בית ב') ובבוסטו ארסיציו (בית ד') ובסרביה תיערך האליפות בזרניאנין (בית ג' בהשתתפות ישראל) ובבלגרד (בית א') שבה גם יערך משחק הגמר, כשבסה"כ 16 נבחרות יתמודדו על התואר האירופי ה 27 במספר מאז האליפות הראשונה שנערכה ב 1949 בפראג.


נבחרת ישראל (מקום 50 בעולם) חוזרת לאליפות אירופה לראשונה מאז 1971, אז שיחקה בבית ה יחד עם נבחרות הונגריה ואנגליה ובסיום, ניצבה ישראל במקום ה 11 מתוך 18 נבחרות. ההופעה הראשונה של ישראל באליפות אירופה הייתה באיסטנבול בשנת 1967. הנבחרת שאותה הוביל אריה זלינגר עם הקפטנית רותי בצר שיחקה בבית ב' יחד עם בולגריה, שבדיה וטורקיה המארחת. נבחרת ישראל סיימה את האליפות במקום השמיני.



וליקי ופונטי חוגגות מול ביילורסיה. עכשיו ה"מאני טיים"


במסיבת עיתונאים לפני צאתה של הנבחרת למסע האירופי, הציב המאמן זלינגר רף ציפיות מאתגר במיוחד כשסימן כמטרה את המקומות 5-8. בכדי לעמוד במשימה, חייבת הנבחרת להשיג ניצחון אחד לפחות בכדי לטפס למשחקי הדירוג. המשימה לא תהיה קלה מול פולין, הנבחרת החזקה בבית והמעוטרת ביותר באליפויות אירופה אחרי ברה"מ/רוסיה (17) ויחד עם גרמניה ואיטליה. פולין, מקום 9 בעולם, זכתה פעמיים באליפות אירופה בעשור החולף (2003, 2005) ונחשבת כיום לאחת הנבחרות הטובות ביותר בעולם והיא צפויה לסיים במקום הראשון בבית. פולין מעוטרת בשתי מדליות ארד אולימפיות ובנוסף, סיימה עוד תשע פעמים על הפודיום באליפויות אירופה, כולל המקום השלישי ב 2009, באליפות שאותה היא אירחה. נבחרת צ'כיה מוכרת היטב לבנות הנבחרת, לאחר ארבעת ההפסדים לצ'כיות בליגה האירופית הקיץ. בשנה שעברה, לקראת המפגש הכפול עם ביילורוסיה על הכרטיס לאליפות אירופה, השיגה הנבחרת ניצחון על הצ'כיות שסיימו את אליפות העולם האחרונה במקום ה 15. בעקבות ההופעה באליפות, מדורגת צ'כיה במקום ה 21 בעולם. את אליפות אירופה האחרונה סיימה הנבחרת הצ'כית במקום ה 10 וב 1997 הן זכו במדליית הארד. נבחרת רומניה, מהמקום ה 33 בעולם, רשמה את הישגה הגדול ביותר ב 1963, אז אירחה הנבחרת הרומנית את אליפות אירופה וסיימה במקום השלישי אחרי ברית-המועצות ופולין. ההופעה האחרונה של הרומניות באליפות אירופה הייתה ב 2005 והיא הסתפקה במקום התשיעי. את הליגה האירופית בקיץ, סיימה רומניה במקום החמישי עם מאזן של שמונה ניצחונות וארבעה הפסדים.


סדר המשחקים של נבחרת ישראל – שידורים ישירים בערוץ הספורט


ישראל – פולין, שבת, 24.09.2011, בשעה 17:00.

ישראל – רומניה, 25.09.2011, בשעה 20:00

ישראל – צ'כיה, 26.09.2011 בשעה 17:00


נבחרת הולנד שאותה מאמן אביטל זלינגר, תשחק בבית ד' עם רוסיה (אלופת העולם), ספרד ובולגריה. בבית א' יתמודדו סרביה, גרמניה ואוקראינה ובבית ב' ישחקו איטליה, טורקיה, אזרבייג'ן וקרואטיה.


סגל נבחרת ישראל לאליפות אירופה


מס'

שם

גיל

גובה


1

טניה פראגה

38

1.83

קפטנית

3

אניה וליקי

28

1.78


6

שני פחם

18

1.68


8

גלית דבש

25

1.80


9

אדווה זינובר

28

1.69

ליברו

10

אינה בירמן-ויסוצקי

33

1.82


11

אלה קולנוגורוב

19

1.85


12

ליבי חיים

27

1.82


13

פולי ארזי

33

1.86


14

רון פונטי

23

1.74


15

אנה פרחי

31

1.87


16

טלי ארטמנקו

35

1.82


17

ענבר וינרסקי

19

1.86


19

יעל לוטן

18

1.69

ליברו


מאמן: אריה זלינגר, אימן ב 1975 את נשי ארה"ב, זכה איתה בכסף בל.א. ב 1984, לאחר הפסד בגמר לסין. ב 1992 זכה עם הולנד (גברים) בכסף בברצלונה לאחר הפסד בגמר לברזיל. הוביל את ישראל לא. אירופה 1967


עוזרי מאמן: גל גלילי, חן הימלפרב

סטטיסטיקאי: יאיר לוטן



מנהלת קבוצה: רותי בצר

רופא הנבחרת: דר' ליאור לאבר

פיזיותרפיסט: אורי זמיר

דובר: ירון מיכאלי

מנהל הנבחרת: אבינועם גלעד







באנר 1
באנר 2
באנר 6
באנר 5