חדשות

גאווה בסלובניה: מקום ראשון לנבחרת האקדמיה

גאווה בסלובניה: מקום ראשון לנבחרת האקדמיה
הנבחרת שלנו גברה על נבחרות חזקות וקבוצות מצפון אמריקה, עמדה בעומס פיזי אדיר וניצחה את סלובניה המארחת בגמר דרמטי. אסף ליבנה נבחר ל-MVP!
תאריך: 29/07/2026 | כתב: איגוד הכדורעף | צילום: ללא | חדשות

סוף שבוע של גאווה עצומה לכדורעף הישראלי: נבחרת האקדמיה לבנים רשמה הישג נפלא, כשסיימה במקום הראשון בטורניר בינלאומי יוקרתי שנערך בסלובניה.

מדובר בטורניר ברמה גבוהה מאוד, שבו לקחו חלק שלוש נבחרות לאומיות עד גיל 20 (סלובניה, אנגליה וקטאר), לצד שש קבוצות חזקות שהגיעו מצפון אמריקה – בעיקר מאזור קליפורניה שבארצות הברית ומקנדה.

מבחן בגרות פיזי ומנטלי

הדרך אל התואר דרשה מהשחקנים הצעירים תעצומות נפש ויכולת גופנית יוצאת דופן. העומס על הסגל היה אדיר: בכל יום שיחקו השחקנים שני משחקים מלאים של שלוש מערכות, וביום המשחקים האחרון והמכריע הם עמדו במבחן פיזי ומנטלי מטורף של תשע מערכות רצופות.

למרות הפסד בשלב הבית המוקדם לקבוצה מארה”ב, הנבחרת הפגינה אופי, קור רוח ונחישות בשלבי הנוקאאוט. ברבע הגמר ובחצי הגמר ניצחו הכחולים-לבנים שתי קבוצות אמריקאיות חזקות במשחקים צמודים ומורטי עצבים – שניהם הוכרעו בשובר שיוויון במערכה השלישית בתוצאה 14:16.

השיא בגמר: ניצחון על הפייבוריטית המארחת

השיא הגיע במשחק הגמר הגדול, שם סגרה הנבחרת מעגל מול נבחרת סלובניה המארחת. הסלובנים הגיעו למעמד הגמר כפייבוריטים מוחלטים וללא אף הפסד לאורך כל הטורניר, אך הנבחרת שלנו סיפקה הופעה אדירה, הפתיעה את המארחים וזכתה בגביע ובמקום הראשון!

כבוד ענק מגיע גם לאסף ליבנה, שחקן האקדמיה ומטה אשר, שנבחר ל-MVP של הטורניר לאחר תצוגת כדורעף נהדרת ומשכנעת לאורך כל התחרות.

“הדרך לקדם את דור העתיד”

מאמן הנבחרת, שון פייגה, שמוביל את הצוות המקצועי יחד עם עוזר המאמן יוחאי דדון, סיפר בגאווה לאחר הזכייה:

“הטורניר היה ברמה גבוהה מאוד והיווה הזדמנות מצוינת עבור השחקנים להתמודד מול סגנון המשחק הצפון-אמריקאי, השונה מהסגנון האירופי שאליו הם רגילים. החבר’ה ראו את ההתקדמות שלהם ממשחק למשחק, הבינו את הפוטנציאל הגדול שיש להם וכמובן שיש להם עוד לאן לשאוף. השתתפות בטורנירים מאתגרים מסוג זה היא בדיוק הדרך לקדם את דור העתיד של הכדורעף הישראלי לרמות הגבוהות ביותר”.

איגוד הכדורעף מברך את צוות האימון והשחקנים הצעירים על ההישג הנהדר ועל הייצוג המכובד של ישראל בזירה הבינלאומית. כל הכבוד!